GLD_banner1-lr.jpg GLD_banner1-lr.jpg

Contact met heel Gelderland

In de provinciale politiek gaat het vaak over onderwerpen waar Gelderlanders direct mee te maken hebben. Van duurzame ruimtelijke ontwikkeling en waterbeheer, tot mileubeheer, infrastructuur en innovatie. Ook sport en duurzaamheid behoren tot de kerntaken van de provincie. Zaken die wij ook belangrijk vinden. Daarom werken we met veel plezier voor de provincie Gelderland.

Waar kunnen we u mee helpen?

Eigenlijk wist niemand precies hoeveel pagina’s de website van de provincie bevatte... duidelijk was wel dat er een eenvoudigere, toegankelijke, responsive toptaken-website moest komen. Een site die recht zou aan de werkzaamheden en taken van de provincie maar die vooral de bezoeker centraal zou stellen: ‘waar kunnen we u mee helpen?’. We deden onderzoek, maakten klantreizen en persona’s, we testten, stelden het ux-ontwerp bij en testten opnieuw, zodat we deze provinciewaardige, gebruikersvriendelijke en frisse site konden lanceren.  (i.s.m. Eric van Arendonk, Djust). Later maakten we ook nog een aantal sites in neutrale stijl,  een evenementensite en de site voor de begrotingscyclus. 

Website Provincie Gelderland toptaken

Einstein in Gelderland

Hoe zorg je er voor dat ambtenaren goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? De gemeentes Arnhem en Nijmegen organiseren samen jaarlijks een technologie-event: de Gelderse Einsteinweek. Bekende experts en wetenschappers nemen de bezoekers mee in de wereld van technologie en innovatie. Een hele week netwerken, leren en inspiratie opdoen. Daar krijgen we smart cities van.

Gewoon. Sporten.

Voor mensen met een beperking of belemmering is sporten minstens net zo belangrijk als voor ieder ander. Het is vaak wel wat lastiger. Provincie Gelderland koos ‘aangepast sporten’ als thema voor het sportjaar 2018. De gezamenlijke missie was om te zorgen dat meer mensen met een beperking zouden gaan sporten.

Wij bedachten ‘Gelderland sport onbeperkt’ en de no-nonsense-campagneslogan ‘Gewoon. Sporten.’ We fotografeerden een aantal supergemotiveerde helden als gezicht van de campagne, met lijnen als grenzen in de achtergrond. De campagne Gelderland sport onbeperkt heeft in totaal meer dan 400.000 mensen bereikt via social media, de actiewebsite www.gelderlandsportonbeperkt.nl en evenementen. Als afsluiting van het Gelders jaar van het aangepast sporten is het magazine Gewoon. Sporten. verschenen. Wat een tof project was dit!

BLIK#3-lente2019-1.jpg

Blik

‘Digitaal mits’ is het adagium van provincie Gelderland. Het personeelsblad had al lang geleden plaats gemaakt voor berichten op het intranet. Het nieuwe werken maakte dat mensen het gevoel hadden dat ze de verbinding een beetje kwijt waren, want wat weet je nou helemaal van al die 1200 collega’s... Er was behoefte aan een nieuw verbindend middel, gewoon, met inspirerende maar ook gewoon leuke en menselijke ‘content’. We bedachten een nieuw blad: Blik, ja, op papier. Extra groot op A3 formaat zodat de bijzondere fotografie en portretten goed tot hun recht komen. Met licht schurende teksten die zo maar eens discussie zouden kunnen ontlokken, en in ieder geval zonder ‘mededelingen van de directie’ en zonder jubilarissen ;)

De groenste provincie van Nederland

De ambitie om in 2030 als provinciale organisatie 100% klimaatneutraal te zijn is leidend voor het klimaatplan dat gaat over de interne bedrijfsvoering. Als eerste provincie heeft Gelderland het certificaat behaald op de CO2-prestatieladder. De bewustwording van duurzaam gedrag van medewerkers gebeurt aan de hand van het karakter Kit. 

Klimaatadaptatie en energietransitie behoren tot de kerntaken van de provincie. Wij dragen graag ons steentje bij aan het duidelijk communiceren over welke uitdagingen alle Gelderlanders te wachten staan.

Kit op de ladder
brainstormsessies brochures campagnes huisstijl illustraties magazines presentaties websites