banner AVA banner AVA

Innovaties in licht

Avantes ontwikkelt instrumenten en systemen om licht te meten. Dat heet spectroscopie. Soms is het zichtbaar licht, soms gaat het om elektromagnetische golven die we met het menselijk oog niet kunnen zien. Spectroscopen en spectrometers worden in veel toepassingen gebruikt. Bijvoorbeeld in de gezondheidszorg (bij het doormeten van monsters maar soms ook rechtsreeks op de huid), in de landbouw (bij het meten van gewassen op het land of de rijpheid van vruchten) en in de industrie (bij de analyse van chemische mengsels maar ook bij de scheiding van plastics, noodzakelijk voor eventueel hergebruik).

Fris logo

Avantes heeft bij de oprichting 20 jaar geleden zelf een logo ontworpen. Omdat het logo al op tal van producten stond, hebben we het karakter ervan behouden. Het rode vinkje (van ‘testen en accorderen’) is dus gebleven, maar verder hebben we een eigentijds, fris en vertrouwenwekkend logo ontworpen. Het staat op duizenden producten over de hele wereld.

Internationale website

Avantes is een fantastisch Veluws hightech bedrijf dat hoogwaardige producten verkoopt van Amerika tot China. De website is voor Avantes niet alleen een visitekaartje en een verkoopkanaal maar ook een belangrijke database van informatie over licht en spectroscopie. Wij hebben een responsive website ontworpen waarin een breed scala aan onderwerpen flink wordt uitgediept, maar waar belangrijke informatie toch makkelijk en snel te vinden is.

AVA_website.jpg

Fascinatie in animatie

Hoe werkt een spectrometer en wat kun je er mee doen? Zelfs professionals vinden het leuk om daar een animatiefilmpje (zie hiernaast) over te zien. We bedachten we een character -een foton- dat laat zien welke weg hij aflegt vanaf de zon, via een voorwerp, door de spectrometer. En wat je vervolgens met de uitslag zou kunnen doen. We schetsten een grappig poppetje in de vorm van een lampje, dat op verschillende groottes herkenbaar blijft en goed te animeren is. Een erg leuke opdracht die onze fascinatie voor techniek combineert met illustratie, regie, storytelling en beweging.

ava beurs

Beurs en standbouw

Veel business-to-business verloopt tegenwoordig nog via het beproefde concept van een beurs. Samen met Avantes maakten we diverse opvallende stands en beletteringen. Regelmatig denken we mee over leuke acties en publiekstrekkers op de beursvloer.

AVA magazine cover

Digitaal magazine

Licht en kleur zijn fascinerend! Eigenlijk te mooi om je alleen wetenschappelijk mee bezig te houden. Voor de vele geïnteresseerden over de hele wereld heeft Avantes een digitaal magazine uitgebracht. Hierin staan naast achtergrondartikelen over technische toepassingen ook veel mooie voorbeelden van kunstenaars die werken met licht en golven. Wij dachten mee over de inhoud en verzamelden beelden. Het Lab heeft de tools om heel kostenefficiënt flitsende digitale magazines te publiceren.

advertenties advies animaties banners beursstands brochures folders gadgets huisstijl logo magazines presentaties sjablonen websites