Nieuwe munt voor inheemse volken
Equator is de nieuwe munteenheid voor de inheemse volken rond de tropen (vandaar de naam). Een project van Rob Voerman die de eerste editie beleeft in Watou.
Samen met Kaikoesie Adankuna en Tony Pierre heeft Erik allerlei elementen uit de cultuur van de inheemsen van Suriname verzameld en bij elkaar gebracht op 9 biljetten. Drie voor elk dorp: Alfonsdorp, Bigiston, Pierrekondré. Het grootste compliment dat wij van hun kregen: "Dit is onze nalatenschap. Heel fijn om te zien. Het heeft veel losgemaakt. Het legt onze cultuur en de bedreigingen heel goed vast."
Zie ook www.equator-currency.com
T-shirts voor Okimono
Voor dit Arnhemse label (met een internationaal netwerk) maakt Erik onder andere ontwerpen voor de serie ‘Only 100 left’. Over dieren die wereldwijd worden bedreigd - vandaar de titel. Geen toeval dat er van de shirts van Okimono ook maar steeds 100 worden gedrukt. De opbrengst van de shirts is bestemd voor de stichting die het betreffende dier ondersteunt. Wij ontwierpen shirts voor de Gorilla Stichting, Elephants and Bees en de Jane Goodall Foundation - we zijn trots op de blije reactie van de grand dame Jane Goodall zelf... En ons honorarium voor de actie "Red de haai" ging dus letterlijk naar de haaien. Het shirt ontwerp voor Future For Nature is een succes te noemen. Ook bijdragen? Kijk in de shop van Okimono.
Lippenstift voor de stad
Maak Arnhem leuker! Wij initieerden tijdens de recessie een ideeënwedstrijd om lelijke, braakliggende plekken in de stad aan te pakken. Want in tijden van crisis wordt er juist meer lippenstift gedragen. Dus dat is ook goed voor de stad.
Door een jury werden uit de vele inzendingen prijswinnaars gekozen, twee in de categorie profs, twee in de categorie amateur. Samen met een aantal partners, subsidiënten en sponsoren zijn de prijswinnende ideeën uitgevoerd. Zoals bijvoorbeeld: Een levensgroot mens-erger-je-niet-spel in Malburgen (eerste prijs profs - Navarro & co en Li-Z architectuur) i.s.m. Volkshuisvesting. Of 'even helemaal sociaal', de eerste prijs bij de amateurs, naar een idee van Eveliene ter Braake, uitgevoerd in de vorm van een ontmoetingsboom (Kodjo van Kouwenhoven).
Ondertussen reizen de rode herten (gemaakt door Peter van der Gulden) van Lippenstift voor de stad naar de volgende lelijke plek.
Campagne voor cultuurgebouw
Het comité Help Arnhem Vooruit! is onder de noemer Lijst 0 begonnen met een postercampagne vóór de bouw van cultuurgebouw ArtA aan de Rijnkade in Arnhem.
Met het volplakken van een zuil achter het Arnhemse stadhuis werd het startsein gegeven voor de campagne. Wij maakten samen met Marko van der Vegt een serie posters in de stijl van de verkiezingsaffiches die politieke partijen gebruiken voor de raadsverkiezingen van 19 maart. Daarbij zijn niet alleen posters van GroenLinks, VVD en CDA, die zich achter de actie van Lijst 0 schaarden. Ook de huisstijl van bijvoorbeeld PvdA en SP (tegenstanders van ArtA) is gebruikt voor de campagne, die in de hele stad zichtbaar moet worden.
Vrijstaat Thialf
Als een goed bewaard geheim ligt de Vrijstaat Thialf in het Arnhemse Spijkerkwartier. Een plek voor jong en oud, een plek met een rijke geschiedenis. Een plek voor avontuur en sport en spel. Wij bedachten een nieuwe entree voor deze voormalige bouwspeelplaats en zwembad. En maakten er meteen een vrijstaat van. Met een eigen vlag, een eigen grondwet, een volkslied. Tot stand gekomen door fantasievolle samenwerking met scholen uit de buurt en waardevolle partners als de Dullertsstichting, Sportbedrijf en de gemeente Arnhem. Klik hier voor de website en de Facebookpagina van Vrijstaat Thialf.
De eerste buitenspeelkaart van Nederland
Zou het niet geweldig zijn een kaart te hebben van je eigen stad, getekend alsof het een attractiepark is? Arnhem heeft de primeur: de Buitenspelenkaart!
Op deze unieke kaart staan de meest uitdagende speelplekken getekend. Samen met Marko van der Vegt van Zaai bedachten we deze kaart, zochten partners om bij te dragen en lieten ’m tekenen door Henk van Ruitenbeek. De kaart is uitgedeeld aan 13.500 schoolkinderen tijdens de eerste dag van de lente in 2012. Het Jeugdjournaal ging mee op reportage!